2017. január 27., péntek

1. körlevél

XII. Aktuális Flóra- és Vegetációkutatás a Kárpát-medencében

1. körlevél

Tisztelt Kollégák!

A MTA Debreceni Területi Bizottság Botanikai Munkabizottsága és a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Növénytani Tanszéke nevében tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt az
XII. Aktuális Flóra- és Vegetációkutatás a Kárpát-medencében
című nemzetközi konferenciára, amelyet 2018. február 23–25. között a MTA Debreceni Területi Bizottság Székházában (4032 Debrecen, Thomas Mann u. 49., 47.5495°, 21.6152°) rendezünk meg.

1997. novemberében Debrecenből indult útjára az „Aktuális flóra- és vegetetációkutatás Magyarországon” című konferencia. Az azóta 11 alkalommal megrendezett konferencia az eltelt 20 év alatt a hazai botanikai legnagyobb ’seregszemléjévé’ és nemzetközivé vált.

A konferencia célja
A rendezvény továbbra is lehetőséget kíván teremteni arra, hogy a résztvevők átfogó képet kapjanak a napjainkban a Kárpát-medencében folyó flóra- és vegetációkutatás legfrissebb eredményeiről. A korábbi konferenciák hagyományait megőrizve szeretnénk elősegíteni az elmúlt időszakban történt florisztikai, cönológiai, taxonómiai, tudomány- és tájtörténeti kutatások, valamint ökológiai és természetvédelmi vonatkozásainak bemutatását, megvitatását. A rendezvény az egyetemek, kutatóintézetek fiatal kutatógárdájának is lehetőséget kínál, hogy eredményeiket a szakközönség elé tárják.

A konferencia témakörei
A konferencián terveink szerint nem lesznek párhuzamos szekciók (azaz minden előadás plenáris lesz). A Szekciók végleges tematikáját a beérkezett előadásoknak megfelelően alakítjuk ki, de a hagyományokhoz híven az alábbi témakörökben várunk jelentkezéseket: Flórakutatás, Társulástan, Vegetációtudomány, Taxonómia, Flóra- és vegetáció-térképezés, Táj- és tudománytörténet, Növényökológia, Természetvédelmi botanika.

A konferencia nyelve
A konferencián előadások és poszterek bemutatására magyar és angol nyelven lesz lehetőség. Kérjük, a jelentkezőket, hogy a magyar nyelven megtartani kívánt előadásokat illusztráló bemutatók ábráit angol nyelvű feliratokkal (is) lássák el.

A konferencia programjai
A rendezvényen az előadói és poszter-szekciókon kívül, műhelybeszélgetések, vitaest, fotópályázat és kiállítások és további közös szakmai programok segítik a résztvevők közötti szakmai kapcsolatok kialakulását és elmélyítését. A konferencián kerülnek átadásra a 2018. évi Boros Ádám díjak.

További információk
A rendezvénnyel kapcsolatos további részletek a 2. körlevélben, illetve a folyamatosan frrissülő honlapon (http://afvk-2018.blogspot.hu/) lesznek olvashatók.
Köszönettel vesszük a körlevél továbbítását és terjesztését a potenciális érdeklődők felé.

A szervezők nevében tisztelettel:

Molnár V. Attila
Sramkó Gábor
Takács Attila 

Debrecen, 2017. január 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése